Kommentarer

I en talan tackar Geert Wilders avträdande premiärminister Mark Rutte och den liberala vänsterkanten för det Nederländerna de lämnar efter sig: Våld, våldtäkter, mord, terrorisering, osäkerhet, ny fattigdom.

  • Allt detta är mångkulturella brott skickade med en varm mångfaldshälsning från det vänsterliberala Nederländerna.

Detta handlar om vår frihet, vår kultur, vår västerländska livsstil som är under tryck från en ökande mängd icke-västerländska invandrare och med dem islam, en ideologi som möter kritik med våld, fatwor och hot. Och jag vet allt om det.

Vi återger de huvudsakliga dragen i talet som hölls under Algemene Beschouwingen i det nederländska Representanthuset.

Vänligen, Geert Wilders, ordet är ditt:

Hr. President

Jag måste ärligt erkänna, är en stor nackdel, herr statsminister, att din regering är på väg bort. Det betyder nämligen att jag, för första gången i min karriär, inte kan presentera mitt traditionella misstroendevotum mot dig.

Den bästa nyheten är naturligtvis att med denna regerings fall har förhoppningsvis många års nedrivning av Nederländerna nått sitt slut, för det är där de har rivit ner och förstört vårt land! Många holländare har drivits till förtvivlan och kastats in i djup personlig misär: från våra förstörda jordbruks- och fiskeriföretag till krossade kontantstödsföräldrar, från de terroriserade invånarna runt asylboendena till alla tjugoåringar som, på grund av bostadsbrist, bor hemma hos sina föräldrar och inte kan bilda familj. Och så har vi de som inte längre kan få ekonomin att gå runt. Vi läste i tidningen att en av fem holländare knappt kan betala sina fasta utgifter. En skam utan motstycke. Hur lågt kan vi sjunka på civilisationens steg?

Nederländerna lider massivt

Nederländerna har lidit och lider fortfarande massivt. Det mest pinsamma är att koalitionspartierna precis före valet enades om att de värdesätter försörjningssäkerheten, som de själva har rasat under de senaste åren! Så sent som förra veckan kunde vi läsa att vi förra året upplevde den största minskningen av köpkraften på 40 år.

De har satt sin vänsterliberala ideologi framför vanliga människors välfärd genom att göra val som normala människor skulle ha slutat på mentalsjukhus för – till exempel att vilja använda 28 miljarder euro för att minska den globala uppvärmningen med 0,000036 grader samtidigt som de blundar när äldre människor på vårdhem inte får duscha på flera veckor.

Vad sägs om beslutet att bjuda asylsökande på lyxcruiser inklusive femstjärniga middagar, medan många holländare knappt har råd att köpa dagligvaror efter att ha blivit svikna av den här regeringen?

Denna era av galna prioriteringar

Jag hoppas att denna era av galna prioriteringar äntligen är över och att vi kan börja rensa upp i ruinerna och återuppbygga landet. Därför är den 22 november så viktig. Då kan Nederländerna välja förändring och återuppbyggnad. Det blir ett historiskt val.

För väljarna är frågan kristallklar. Ska vi fortsätta att riva ner Nederländerna med öppna gränser, ännu fler lycksökare, ännu fler miljarder till klimatet? Eller ska vi begränsa de enorma migrations- och asylströmmarna och åter sätta holländarna i första rummet? Ska vi äntligen använda våra skattepengar främst för vårt eget folk? Holländare först eller holländare sist? Det är valet vi står inför i november.

Allt har getts bort

Jag ska ta upp det som jag ser som det viktigaste ämnet i detta val; problemet som inte bara fällde den här regeringen, men som hotar att fälla hela Nederländerna: den misslyckade migrations- och asylpolitiken. Det är obegripligt att Nederländerna, det näst mest folkrika landet i Europa, har blivit påtvingat en vansinnig politik med öppna gränser. En tsunami av utlänningar har i åratal översvämmat vårt land. Jag frågar mig vem det var som kom på den idén? Vi håller på att gå under på grund av det.

Allt vi håller kärt har getts bort: våra pengar, vår säkerhet, våra hem, vår sjukvård. Hela landet är till salu. De har inte bara släppt in halva världen, de har bortskämt dem och holländarna får betala priset. Vilken sorts regering gör så? Om vi inte stoppar detta och sätter stopp för den destruktiva politiken, är Nederländerna hjälplöst förlorat.

Marerittscenario

Allt och alla blir skadelidande. Det finns ingen som inte betalar för vanvården. Möjligheten att bo i vårt land försvinner eftersom vi helt enkelt förträngs av hundratusentals människor som vi inte har plats för. Det finns ingen fred längre, ingen utrymme. Det finns byggnader och folkmassor överallt. En mardrömsscenario håller på att utvecklas där vi alla är trängda ihop i en ful, förtryckande och överfylld stadsstat. Och vet du varför? För att naiva vänsterliberala politiker har bestämt att vårt land, som bara är 300 kilometer långt och 200 kilometer brett, ska vara ett invandringsland. Det finns knappt plats för vår egen befolkning. Och den lilla platsen vi har kvar prioriterar de för nykomlingarna.

Asylsökande urinerar och skiter på gatan

Detta påverkar också vår säkerhet. Fråga bara invånarna i byar nära asylboenden – som Ter Apel i Groningen. Jag har besökt människor där flera gånger de senaste åren. I byn finns det största centret för asylsökande.

Nu pågår rån mitt på ljusa dagen. Invånare spottas på och misshandlas. Anställda i mataffärer, ofta tonåringar och unga människor, får sina strupar skurna av asylsökande som rånar butikerna. Arabiska män visar sina könsorgan för unga tjejer på gatan. Asylsökande urinerar och skiter mitt på gatan.

Tack till vänsterpartierna

Tack till alla vänsterpartier som har gjort detta möjligt. Tack vare er har Ter Apel blivit som en by i den tredje världen. Ni har svikit folket i Ter Apel enormt. Ni har svikit Nederländerna enormt.

Det som började i Ter Apel ser vi nu över hela Nederländerna. En kvinna från Bladel blev dragen från sin cykel av en syrier och våldtogs. En 70-årig kvinna blev knivhuggen till döds i sitt hem i Groningen av en asylsökande i Budel. En illegal invandrare tog en anställd på ett asylboende i Groningen som gisslan och misshandlade henne. Två anställda på COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) blev grovt lemlästade när en iransk asylsökande hällde het olja över dem. Tre fjärdedelar av alla COA-anställda hotas av asylsökande.

Kastar stenar som om de var i Ramallah

Men det är inte bara asylsökande som skapar problem. Våra mångkulturella landsmän kan också bidra. Jag var i Zandvoort i somras. Där hör man historier från vårt lands nya verklighet; marockaner tilltalar cancerdrabbade nederländare med de värsta skällsorden – och jag ber om ursäkt för att säga det, men det är vad de berättade. Upprorsmakarna på boulevarden i Zandvoort kastar stenar som om de var i Ramallah. Och – detta är inget jag hittar på – de krossar flaskor och sticker dem upp och ner i sanden med skärvorna uppåt. Sedan skrattar de när strandbesökarna skär sig själva till blods.

 

Berikelse är en grov lögn

Men den största smärtan kanske ligger i det som pengar och statistik inte kan förmedla. Det handlar också om de mest grundläggande sakerna, de som definierar vem vi är och vad vi står för. Vår frihet, vår kultur, vår västerländska livsstil. Det handlar om inget mindre än grunden för vårt samhälle, som också är under press från asyl- och invandringskatastrofen. Tillströmningen av invandrare följs av en ökande mängd icke-västerländska invandrare och med dem islam. En ideologi som strider mot frihet och tolerans.

Kvinnor, homosexuella, kristna, judar, avhoppare, islamkritiker, de ses alla som mindre värda och diskrimineras, förolämpas och är inte sällan föremål för våld, fatwor och hot. Och jag vet allt om det.