Nyheter

En ung man i 18-årsåldern har skjutits till döds i Norrköping. Klockan 16.20 inkom ett larm till polisen om misstänkt skottlossning utomhus, vilket utlöste en omfattande polisinsats på platsen. Trots att offret snabbt fördes till sjukhus, gick hans liv tyvärr inte att rädda.

Polisen arbetar intensivt med att säkra vittnesuppgifter och har inlett en förundersökning om mord. Marcus Anefur, polisens presstalesperson, delar med sig av informationen att polisen behöver säkra dessa vittnesuppgifter innan de kan gå in på detaljer om händelsen.

En stor avspärrning har upprättats på platsen av polisen, och spårvagnstrafiken mellan Fridvalla och Norr Tull har stoppats som en del av säkerhetsåtgärderna. Polisen uppger att de har mobiliserat betydande resurser för att undersöka brottsplatsen och letar aktivt efter en eller flera gärningspersoner.

Under året har Norrköping drabbats av flera allvarliga våldsdåd med dödlig utgång. Marcus Anefur betonar att det för närvarande är för tidigt att avgöra om denna senaste händelse är isolerad eller relaterad till den pågående våldsvågen eller något nätverk.

I nuläget finns ingen misstänkt eller gripen för händelsen, och polisen uppger att anhöriga till offret har informerats om den tragiska händelsen.. Polisen kommer fortsätta sitt arbete för att försöka klargöra omständigheterna.