Nyheter

Kring klockan 03.30 på torsdagsmorgonen larmades polisen om en kraftig detonation.

– Det är en konstaterad sprängning i ett trapphus i centrala delarna av Norrköping, i området Nordantill, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen region Öst.

– Det är inga personskador vad det verkar, men stora skador på fastigheten.

Polisen har inlett en förundersökning om grov allmänfarlig ödeläggelse.

Räddningstjänst och flera polispatruller är på platsen, och polisen inväntar förstärkning av bombtekniker från Stockholm. Enligt polisens presstjänst så var det var många i området som hörde den kraftiga smällen.

– Vi fick mängder av samtal om den här händelsen, och det har hörts över hela centrala Norrköping, säger Torbjörn Lindqvist.

Fastigheten har fått stora skador i trapphuset, på fasaden och många fönster har krossats. En del bilar nära fastigheten har också fått skador enligt vittnen på plats.

– Det är kraftiga skador på själva byggnaden och på omgivningen. Fordon, glasrutor och andra byggnader, berättar Marcus Anefur, presstalesperson på polisregion Öst.

I dagsläget så har polisen ingen misstänkt och man har inte heller gripit någon misstänkt. Enligt presstjänsten så kommer polisen nu att utreda och titta på om det finns kopplingar till gäng eller tidigare våldsdåd som skett i Norrköping. Enligt polisen så har det varit orolig en tid med skjutningar som man misstänker är gängrelaterade.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av STHLMNEWS (@sthlmnews)