Nyheter

Under måndagskvällen skakades Fagersjö i södra Stockholm av en kraftig detonation i ett trapphus i ett flerbostadshus. Polisen ryckte omedelbart ut till platsen efter att ha blivit larmade klockan 20.29. Fem personer uppges ha fått lindriga fysiska skador och några av dem behövde vård på sjukhus. Dörrar och fönster i närheten skadades också i explosionen som skapade oro och förödelse i området.

Efter en intensiv polisinsats greps en man misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse. Per Fahlström, presstalesperson vid polisen, har bekräftat gripandet men har inte kunnat ge ytterligare detaljer om fallet.

Nationella bombskyddet tillkallades till platsen för att säkerställa att ingen farligare sprängladdning fanns kvar. Trots en omfattande undersökning hittades inga ytterligare explosiva föremål.

Inte långt efter den första explosionen skedde ännu en i Stockholmsområdet. Denna gång var platsen ett flerbostadshus på Lidingö, där två personer uppges ha fått lindriga skador till följd av händelsen.

Polisen utreder nu båda händelserna och försöker fastställa eventuella samband mellan dem. Samtidigt har boende i området påverkats av den ökade spänningen och oro för deras säkerhet. En omfattande utredning väntar för att bringa klarhet i vad som föranledde dessa explosioner och för att säkra tryggheten för invånarna i Stockholm.

En man med kopplingar till gängmiljön misstänks ha varit måltavlan i Fagersjö. Totalt så skadades sju person under natten.