Nyheter

En omfattande polisinsats pågick under måndagskvällen efter att det skett en detonation i ett trapphus i Fagersjö. Enligt polisen så skadades fem person.

Daniel Wikdahl, presstalesperson för polisen, meddelade att de var på plats nästan omedelbart och att fem personer hade drabbats av lindriga skador, samt att det fanns betydande materiella skador. Bland annat hade en lägenhets ytterdörr och fönster förstörts, och vittnen rapporterade att en vägg hade skadats i samband med detonationen.

Enligt ett ögonvittne så skakade hela huset som berättar att hon såg en ung man springa från platsen.

Ännu har ingen gärningsman gripits, men polisen genomför en aktiv jakt efter denne.

Göran Norman, ledningsoperatör på räddningstjänsten, rapporterade att tre brandstationer var på plats och att fyra ambulanser hade skickats till platsen.

Polisen meddelade under måndagskvällen att de ännu inte har några misstankar om vad som orsakade detonationen. Stora avspärrningar upprättades av polisen i området och ett betydande antal personer evakuerades.

Enligt Expressen är en gängman kopplad till adressen. Mannen ska enligt Expressen ha skickat mordkommandon för att mörda anhöriga till Ismail ”Jordgubben” Abdo tidigare i höstas.