Nyheter

Polisen larmades klockan vid 21.40-tiden om en skadad man i Bredäng. På plats fann polisen en ung man skjuten med flera skott. Senare under natten sköts det i Tyresö och två det detonerade två bomber i Södertälje.

Mannen var vaken när han fördes med ambulans till sjukhus och har kunnat prata med blåljuspersonal.

– Vad jag förstår är skadorna inte livshotande, säger vakthavande polisbefäl Fredrik Nylén.

Den skjutne mannen är känd av polisen sedan tidigare. Enligt uppgifter kopplas skjutningen till ett kriminella nätverk. Under natten meddelade polisen att två personer har gripits som misstänkta för mordförsök.

– De är i 20-årsåldern och greps efter gott operativt polisarbete, säger Fredrik Nylén.

Männen häktades under morgonen.

Polisen larmades klockan 01.59 av personer som hört smällar i i Tyresö, söder om Stockholm. På platsen kunde patrullerna konstatera att en skottlossning har inträffat.
En man har gripits av polisen och misstänks för grovt vapenbrott.

Under natten detonerade också två bomber i Södertälje. Inga personer ska vara skadade. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse är inledd, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson vid polisens regionledningscentral.

Den första detonationen inträffade vid en villa i området Ritorp i Södertälje. Polisen larmades klockan 02.09.
– Det är en explosion som har skett utomhus orsakat vissa skador på en bostad. Ingen person är skadad.

Den andra explosionen inträffade vid en annan villa i området. Polisen larmades klockan 02.33. Bombtekniker arbetade under natten vid de båda platserna. Flera patruller var på plats i området och polisen utreder de båda explosionerna.