Nyheter

Det har varit en hektisk natt för Stockholmspolisen. Under natten detonerade en bomb utanför en port och det sköts mot ett flerfamiljshus.

Natten mot fredagen skedde en explosion i Upplands Väsby. Enligt polisen är det en port som sprängts i ett flerfamiljshus. Polisen berättar att dom blev nedringda strax efter smällen.

– Vi har fått många samtal, berättar Mats Eriksson, presstalesperson på Stockholmspolisen. En port är sprängd men i övrigt inga skador på fastigheten. Ingen människa är skadad, säger Eriksson.

Under natten så har polisen säkrat spår och förhört vittnen. En teknisk undersökning kommer att genomföras av platsen.

På morgonen meddelade polisen att fem person gripits i anslutning till ärendet. Ytterligare två personer har hämtats för förhör, skriver polisen på sin hemsida.

– Mycket tyder på att det här är kopplat till gängkriminalitet men det är ingenting som vi vet, säger Mats Eriksson.

Polisen utreder det som allmänfarlig ödeläggelse.

Senare på natten skjuts det mot en fastighet i Huddinge i Stockholm. Det var kring klockan två på fredagsmorgonen som boende i en lägenhet larmade polisen om en skottlossning. Enligt polisen ska minst ett skott ha gått igenom ett fönster, ingen person skadades.  Polisen har upprättat en anmälan om försökt till mord och grovt vapenbrott.

Det finns i dagsläget inga misstankar om kopplingar till gängbrottslighet. Polisen säger att personerna som bor i lägenheten inte verkar vara inblandade i något.  Under natten så har polisens tekniker varit på platsen. Det finns i dagsläget inga misstänkta och ingen är frihetsberövad.