Nyheter

En explosion inträffade strax efter klockan 03 vid ett lägenhetshus i Handen, Haninge kommun, enligt polisen.

Enligt Aftonbladet är en ung man som redan är häktad för mord och mordförsök, kopplad till Foxtrot-konflikten, skriven på adressen. Trots att porten och flera fönster förstördes, rapporterar polisen att ingen person skadades i händelsen. En stor polisinsats pågår för att samla in information och undersöka övervakningsfilmer samt eventuella måltavlor på adressen.

Det första av många larmsamtal kom in till räddningstjänsten klockan 03.05.

– Det har inträffat någon form av detonation utomhus vid ett flerfamiljshus. Det är skador på en port och flera lägenheter har fått fönstren utblåsta, säger Patrick Johansson, vakthavande befäl vid räddningstjänsten.

Det finns inga uppgifter om personskador i samband med explosionen.

Polisen hade på morgonen spärrat av i väntan på bombtekniker. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse är inledd.

– Vi knackar dörr och undersöker om det finns övervakningsfilm. Ingen är gripen, säger Anna Westberg, presstalesperson vid polisens regionledningscentral.

Än så länge har ingen frihetsberövad identifierats. Orsaken till detonationen är under utredning, och polisen har inlett en förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse.

Nattens explosion i Handen markerar den tredje explosiva händelsen inom Stockholmsområdet på endast fyra dagar, enligt rapporter från Aftonbladet.

Den första explosionen inträffade natten till fredag förra veckan i Sundbyberg och var så kraftig att den kändes av av seismologisk utrustning i Nynäshamn, fyra mil bort. Adressen där explosionen skedde är registrerad på Alfred Wennberg, som har pekats ut som Foxtrots bombmakare.

På lördagen skedde en annan explosion utanför en frisersalong i ett industriområde i Vällingby. Trots de tre händelserna har inga personer gripits misstänkta för något av dåden.

Polisen fortsätter att utreda dessa explosioner och söker samband och möjliga förövare. Situationen har väckt oro och uppmärksamhet på grund av det snabba upptrappade våldet inom en kort tidsram.