Nyheter

Det har varit en orolig natt i Sverige med flera skjutningar och detonationer. Regeringen kommer i dagarna att ha ett extrainsatt möte pga. det rådande läget

En lägenhet på Lidingö besköts med ett stort antal skott sent på måndagskvällen. Två timmar senare sköts det i Handen i Stockholm.
På måndagskvällen sköts ett 20-tal skott mot en lägenhet i Handen, söder om Stockholm. Strax efter 22 kom larmet till polisen om en pågående skottlossning. Enligt uppgifter till Aftonbladet är en person med koppling till ett kriminellt nätverk skriven på adressen.

Det är den andra skottlossningen som sker i Handen på kort tid. Klockan 01.19 under natten mot måndagen besköts en annan lägenhet i Handen. Polisen undersöker nu samband mellan skjutningarna.

– Vad vi har kommit fram till i den frågan tänker jag inte berätta. Vi har förstås teorier, säger Daniel Wikdahl.

Polisen fick larm om skottlossning på Lidingö strax före midnatt.

– Den eller de som sköt hade tagit sig in i trapphuset, berättar Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisens regionledningscentral.

En massiv insats pågick under natten på Lidingö. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord och grovt vapenbrott.
Polisen drog igång en stor sökinsats med bland annat helikopter efter skottlossningen. En förundersökning om försök till mord och grovt vapenbrott är inledd.

I Trollhättan detonerade en bomb vid ett radhus i Lextorp.

– Vi fick larm via SOS vid 01.28 om att en brand uppstått vid radhuset och att man i samband med det hört smällar, så vi åkte fram till platsen tillsammans med räddningstjänsten och har nu spärrat av och beställt tekniker och bombskydd för att säkra platsen, säger Christoffer Feuk, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

Det kriminella våldet har eskalerat och nu samlar regeringen in till krismöte. Justitieminister Gunnar Strömmer (M) meddelade häromdagen att han kallar in rådet för organiserad brottslighet för att diskutera det akuta läget.

I rådet sitter bland annat Statens institutionsstyrelse (Sis), Socialstyrelsen, Skolverket och rikspolischefen.

Läs också

-
-
-
-