Nyheter

Ung man avliden efter skottlossning i centrala Stockholm. Enligt polisen är mannen känd av polisen.

En man i 20-årsåldern sköts till döds i Vasastan i centrala Stockholm under natten. Under natten har det pågått en stor polisinsats – och jakt på en gärningsperson. Larmet till polisen kom in klockan 21.16 på onsdagskvällen. Enligt polisens presstalesperson försöket förbipasserade att hjälpa mannen och gav honom bland annat hjärt och lungräddning.

Enligt uppgifter är mannen känd av polisen sedan tidigare och har rört sig i kriminella miljöer. Den avlidne mannen är bland annat dömd för grovt narkotikabrott. Ingen är gripen och polisen har en massiv jakt för att hitta skytten. Händelsen utreds som mord och grovt vapenbrott. Enligt uppgifter sköts mannen med flera skott och mordet är kopplat till våldsspiralen i Uppsala.

– Vi har väldigt många inringare och vittnen, så vi har ett bra utgångsläge, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen i region Stockholm.

Polisen har spärrat av vid Vanadisvägen/Västmannagatan. Under natten så kommer polisens tekniker att göra en undersökning av brottsplatsen.