Nyheter

Natten var orolig i Stockholm med multipla skjutningar. En man sköts ihjäl i Flemingsberg i Huddinge kommun. Tidigare på kvällen sköts en ung man på Kungsholmen i Stockholm.

Det var vid 22-tiden som polisen larmades om en skottlossning på Kungsholmen. När polisen anlände fann man en ung man i 20-års åldern med allvarliga skottskador.

– Ambulansen var väldigt snabbt på plats. Det fanns personer där som hjälpte till med HLR och sedan fördes han till sjukhus, berättade polisens presstalesperson Mats Eriksson efter händelsen.

Enligt polisen så är tillståndet fortfarande allvarligt för den skjutne mannen.

En stor insats inleddes under kvällen med helikopter och hundar på flera platser i centrala Stockholm. En 19-årig man kunde gripas och är nu misstänkt för mordförsök.

– Det är en man som kontrollerades och sedan hade vi skäl att misstänka honom för inblandning i det här. Men vi har inte slutat leta efter gärningspersoner. Det är pågående insats, säger Mats Eriksson

Kring 01 på natten fick polisen ännu ett larm om en skottlossning. Denna gången i Flemingsberg i Huddinge. På plats kunde polisen konstatera att en man i 30-års åldern skjutits ihjäl.

– Mannen träffades med mer än ett skott, berättar Fredrik Nilsson, vakthavande polisbefäl.

En förundersökning mord har inletts. Ingen är ännu misstänkt eller gripen. Den skjutne mannen är känd av polisen sen tidigare.

– Det är en person som vi har arbetat med tidigare i flera ärenden, säger Daniel Wikdahl.

Polisen hade under natten och morgonen en stor insats i jakt efter gärningsmän. Tekniker är på plats och undersöker bostaden.

I dags läget så ser polisen inte några kopplingar mellan nattens skjutningar men polisen utreder om dådet har koppling till våldsvågen i Stockholm.