Nyheter

En man i 40-årsåldern dödades i en skjutning på Södermalm i Stockholm under måndagskvällen. Åklagaren Marina Chirakova uppger att flera personer har frihetsberövats i samband med händelsen.

Enligt uppgifter från Aftonbladet har personer med kopplingar till både Hells Angels och Foxtrot identifierats som delaktiga i skjutningen.

Polisen fick larm om skottlossningen strax före 18.30 på måndagskvällen vid Helgalunden på Södermalm. På platsen hittades den skjutne mannen, och sedan dess har flera personer gripits och anhållits misstänkta för inblandning i händelsen, enligt Aftonbladets källor. Åklagare Marina Chirakova bekräftar gripandena men avstår från att kommentera detaljer för tillfället.

En stor polisinsats inleddes för att gripa skytten, och en person greps senare under kvällen för ”inblandning i brottet”, enligt polisen. Enligt Aftonbladet rörde det sig om en man i 20-årsåldern som stoppades i närheten av brottsplatsen. Polisen tvivlade på hans påstående om att ha blivit beskjuten och misstänkte även att han var drogpåverkad. Mannen är tidigare dömd för mindre brott, men inga grövre våldsbrott.

Under kvällen togs ytterligare flera personer in för förhör, och under natten stärktes misstankarna mot dem. På tisdagsmorgonen sitter flera personer anhållna, varav en kvinna. En del av dem har en brottslig bakgrund och ska ha haft relationer till den avlidne mannen.