Nyheter

Gängkriminella Mehdi ”Dumle” Sachit – som hyllats av Expressen efter att han dömts för en extremt brutal gruppvåldtäkt mot en svensk flicka – sköts till döds i Rinkeby på juldagen.

Det var på juldagsmorgonen som polisen larmades om en skottlossning i Rinkeby. På plats fann polisen en svårt skadad man i 30-årsåldern. Polisen började genast med livräddande åtgärder och mannen fördes med ambulans till sjukhus. Senare på kvällen bekräftade polisen till media att mannen dött av sina skador och att anhöriga var underrättade.

Mannen som sköts var Mehdi ”Dumle” Sachit, som var medlem i det kriminella gänget Dödspatrullen. Mehdi ”Dumle” Sachit var misstänkt för att ha lurat rapparen Einar till platsen där denne brutalt mördades förra hösten. Enligt säkra källor till Aftonbladet så sköts Mehdi ”Dumle” Sachit i huvudet.

Mehdi ”Dumle” Sachit uppmärksammades för ett år sedan när han deltog i en glorifierande intervju med två kvinnliga Expressen-medarbetare, reportern Nina Svanberg och fotografen Anna-Karin Nilsson. Något som Fria Tider skrivit om.

I Expressen-reportaget skrevs det kort att Mehdi Sachit var dömd för ”grova våldsbrott och övergrepp samt narkotikabrott”. Men Expressen mörkade att det övergrepp som Mehdi Sachit dömts för var en av de grövsta gruppvåldtäkten i modern tid. Den flickan som våldtogs fick bland annat en pistol uppförd i underlivet så att det sprack. Efter den brutala gruppvåldtäkten – som pågick hela natten, så dumpades flickan blödandes. Det framgår knappt i reportaget om Mehdi Sachit att han var en tungt kriminellt belastad, dömd för bland annat grovt sexualbrott, våldsbrott och narkotikabrott. Reportaget om Mehdi Sachit kritiserades och många menade att det var ett hyllningsreportage av en grovt kriminell person.

I dagsläget har polisen inga misstänkta för skjutningen. Flera grovt kriminella hyllade och hånade Mehdi Sachit efter skjutningen och postade inlägg på sociala medier. Rapparen 1.cuz lade ut ett kort klipp på Instagram med en smiley.

Polisutredningen fortsätter och polisnärvaron i Rinkeby har förstärkts. Men någon gärningsman är ännu inte gripen.

– Det är ingen gripen utan utredningspersonalen tar vid det som gjordes i går, säger Towe Hägg vid polisen.