Nyheter

Det var kring lunchtid på torsdagen som en 35-åring man överföll en 10-åring flicka och knivhögg henne. Enligt polisen är flickan allvarligt skadad men läget är stabilt. Enligt uppgifter har flickan knivskurits i halsen och magen. En släktning till flickan skadades också när denne försökte försvara sig från knivmannen.

– Vid 12.35 fick vi larm ner till Brunnsparken i Göteborg med anledning av att en ung flicka ska blivit knivskuren, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

– Flickan är allvarligt skadad eller kritiskt skadad och vårdas på sjukhus, säger Thomas Fuxborg,

En släkting till flickan skadades också och fick föras till sjukhus. Dessa skador är lindriga enligt polisen.

– Hon har knivskador på underarmarna, om det är avvärjningsskador, skador hon fått när hon försökt gripa mannen eller vad de besår är jag inte säger på, säger Thomas Fuxborg

Gärningsmannen, som är känd av polisen sedan tidigare grepps snabbt på platsen av personer ur allmänheten och han lämnades snabbt över till polisen som omhändertog den misstänkte knivmannen.

– Gärningsmannen som ska ha gjort det här grips på platsen ganska omgående, han är i 35-årsåldern, enligt Fuxborg.

Polisen spärrade av hela Brunnsparken och närliggande busshållplatser och polisen inledde under dagen en teknisk undersökning och förhörde vittnen.

– Vi samlar i hop alla vittnen som befunnit sig på platsen, säger Fuxborg

Polisen har kunnat hålla ett kort förhör med den misstänkte mannen. Han anhölls under eftermiddagen.

I nuläget så ser ser polisen ingen koppling mellan knivmannen och flickan och det hela ser ut som ett vansinnesdåd.

– I nuläget har vi faktiskt ingenting som tyder på att de har känt varandra eller någonting sånt, säger Fuxborg.

Enligt uppgifter från frilansjournalisten Joakim Lamotte skanderade gärningsmannen ”Allahu akbar” när han överföll flickan.

Foto:Polisen

Den misstänkte knivmannen  känd av polisen sedan tidigare. Enligt en personutredning från kriminalvården missbrukar den misstänkte och han har i omgångar varit i kontakt med vården, socialtjänsten, polisen och kriminalvården.  Mannen är bland annat tidigare dömd för rån. Enligt polisen så har mannen kopplingar till den kriminella mc-miljön i Göteborg.

Enligt Expressen dömdes mannen för brott i november men slapp då straff, eftersom frivården tyckte sig se en ”påtaglig förbättring” i hans annars brokiga och kriminella liv.