Nyheter

13-åriga Naemi har varit försvunnen i fem dagar. En man i 25-årsåldern är häktad misstänkt för att ha groomat flickan, men tros inte ha med hennes försvinnande att göra.

Man misstänker att Naemi tagit tåget till Göteborg, för att träffa en äldre man hon kommit i kontakt med via ett chattforum online. Senast hennes mamma hörde av henne var när Naemi ringde mamman på fredagen.

I lördags greps och anhölls en 25-årig man är medborgare i Azerbajdzjan. Mannen är misstänkt för grooming – kontakt med barn i sexuellt syfte. På tisdagen häktades mannen av Göteborgs tingsrätt. Mannen är sedan tidigare dömd för flera våldtäkter mot barn och släpptes ur fängelset i maj tidigare i år.

På tisdagen utförde polisen i Göteborg ett nytt, utvidgat sök i Biskopsgården. Enligt uppgifter till Expressen så har man sökt med hundar.

– Förra gången vi var där var i helgen i samband med gripandet av mannen, då gjordes också ett närsök. Nu kommer man vara lite mer noggrann tänker jag, och lite mer utvidgat, för att utesluta att hon är där, vi har ju egentligen ingen aning om var flickan befinner sig, säger Thomas Fuxborg.

På tisdagseftermiddagen valde polisregion Bergslagen, som håller i utredningen kring försvinnandet, att efterlysa Naemi med namn och bild. Den som tror sig veta någonting som kan hjälpa i sökandet uppmanas att höra av sig till polisen.

Naemi är 160 centimeter lång, väger runt 55 kilo, och har lockigt brunt hår. Vid försvinnandet bar hon grå hoodie, mörka mjukisbyxor, en svart kort jacka med vit pälskrage och svarta skor.