Nyheter

Indiska nyhetskanaler serverar dagligen berättelser om så kallad ”love jihad”, men om man läser Wikipedia får man veta att det är en konspirationsteori. Handlingen i berättelserna, och det finns många av dem, är att muslimska män gifter sig med, våldtar, misshandlar, utnyttjar, säljer och dödar hinduiska kvinnor.

Den starkaste fästningen…

Följande historia avslöjades när en vaksam polis den 20 april misstänkte en 26-årig man vid namn Sameer Alam. Berättelsen slutar bra i den meningen att flickan överlevde och släpptes ur fångenskapen.

En 17-årig hinduisk tjej träffade 26-åriga Sameer under en bröllopsceremoni. Sameer gjorde ihärdiga försök att få kontakt med henne, men hon vägrade länge prata med honom.

… måste ge vika för den långa belägringen

Men Sameer gav inte upp. Han följde efter henne på väg till och från skolan och försökte få kontakt med henne. Till slut gav hon sig.

Sameer avslöjade dock inte att han var muslim. Han insisterade på att hon skulle följa med hem. Hon vägrade, men gick efter hand med på villkoret att besöket blev kortvarigt.

Det var många kvinnor närvarande och i deras närvaro ska Sameer ha smetat en röd färg, som i hinduisk tradition symboliserar kärlek och äktenskap, på hennes panna.

Inlåst

Sameer fick som han ville. Så fort de var gifta låste han in henne i huset och förbjöd henne att gå ut. Hon gjorde flera försök att fly, men greps. Hennes telefon beslagtogs.

Sameers plan var att sälja henne i Nepal. Men när han tog henne med sig mot gränsen blev en polis misstänksam och förhörde Sameer. Hans misstankar förstärktes av att Sameer talade, men flickan förblev tyst och avslöjade ingenting.

Driven människosmugglare

Polisen hittade ett antal stötande videor och bilder på Sameers mobiltelefon. När de kollade hans register fann de att han var gift och hade barn och att det 2022 väcktes ett mål mot honom för människohandel, även det med en minderårig flicka.

I förhör erkände han  att han hade för avsikt att sälja flickan i Nepal. Han tog inte det faktum att han var fängslad på alltför stort allvar:

– Det är inga problem, jag får straffet, hamnar i fängelse, men kommer ut mot borgen.


Sameer Alam. Foto: Telegram

När Sameer erkände, öppnade flickan upp för polisen och sa att hon snabbt hade insett att hon hade gått i en fälla.

The Kerala Story

Sameers historia har många likheter med handlingen i filmen The Kerala Story, som hade premiär för ett år sedan och som muslimska organisationer krävde skulle förbjudas:

En muslim lockar och kidnappar en minderårig hinduisk flicka, döljer sin egen identitet, tvångsgifter sig med henne och försöker att sälja henne:

Première idag: Indisk filmindustri setter islam under debatt