Nyheter

Den 16 maj skar en 55-årig man vid namn Mohammad Shahid halsen av sin 18-åriga dotter Suhana i Uttar Pradesh, Indien, för att ”rädda hans skäggs ära”. Han flydde från platsen, men återvände, gav upp och erkände. Videon av erkännandet har blivit viralt på sociala medier.

Heder och skägg bevarat

Den brutalt mördade flickan hittades av chockade familjemedlemmar. Polisen var i färd med att förhöra familjen när pappan – med heder och skägg i behåll – rapporterade:

– Ingen annan deltog i mordet. Jag var ensam om det. Jag försökte gång på gång få henne att förstå att hon åtminstone inte skulle kränka familjens heder. Jag har behållit skägget och bett henne respektera mitt skäggs heder.

Muhammed beordrade muslimer att odla skägg.

Pratade regelbundet med pojkvännen

– Jag sa till henne att hon en dag skulle gifta sig, om Allah vill. Men hon lyssnade inte på mig och i tre dagar pratade hon regelbundet med sin pojkvän. Jag bad henne berätta om hon hade några problem, men utan resultat. Det var därför jag dödade henne med en kniv.

Flickan ska ha haft ett förhållande med sonen till en muslimsk tiggare. Polisanmälan gjordes av Shahids äldre bror.

Ingen ånger

– Pappan visade inga tecken på ånger efter att ha begått den avskyvärda handlingen. Det råder kaos och oro bland familjemedlemmarna och grannarna efter händelsen, enligt en granne.