Nyheter

I november förra året blev en 14-årig flicka gruppvåldtagen av en jämnårig pojke och en släkting till pojken, utanför Lund rapporterar Sydsvenskan.

Flickan som var bekant med pojken blev indragen i en bil i Staffanstorp. Där hamnade hon mellan två okända män som enligt flickan pratade ett språk som hon inte förstod.
Flickan berättar i förhör att efter ett tag så började de okända männen att prata svenska med henne och de ville veta om hon var oskuld.

I förundersökningen går det att läsa att männen tvingade flickan att ta stora mängder lustgas innan de stannade bilen vid ett stenbrott. Där våldtogs hon av 14-åringen och en äldre släkting. Under tiden som flickan våldtogs så tittade två andra männen på.

Enligt Sydsvenskan så bodde 14-åringen vid tillfället på ett familjehem, där mamman berättat i förhör att pojken skrutit om att han våldtagit en flicka.

I förundersökningen så framkommer det att 14-åringen är villig att ta på sig skulden för våldtäkten så att den äldre släktningen ska komma undan straf.

Den äldre släktingen, som inte är svensk medborgare, kommer nu att åtalas för våldtäkt. Han nekar till brott och menar att flickan haft sex med honom frivilligt.

14-åringen kan inte åtalas på grund av sin låga ålder, men åklagaren planerar att föra en så kallad bevistalan mot honom.

– Det är i mångt och mycket som en rättegång, men mot någon som inte är straffmyndig. Det kan utmynna i ett konstaterande i att man gjort sig skyldig eller inte, säger åklagare Sanja Kovacevic till Sydsvenskan.