Nyheter

Samhället som ignorerar: Illustrationsfoto från våldtäkt i Belgien.

Fram till för ganska många år sedan var gruppvåldtäktar något ovanliga. Något upprörande, något som gjorde intryck. Det rapporteras nu om 210 gruppvåldtäkter på fyra månader, från mars till juli. Endast i Berlin.

Säg inte att det inte gör intryck. Säg inte att du inte justerar ditt beteende som tjej. Men säger du det till dem som inte förstår vad som händer med städerna i Västeuropa? Varnar du dem? Eller är du tyst för brottslingarnas skull? För att du vet att det är de som hjälper dig med din skam?

Vad tror du är framtiden för dessa tjejer?

50 av offren är barn och tonåringar upp till 16 år, och av de 50 är 16 av dem under 14 år.

Det är råheten och brutaliteten som slår en: Kvinnor / tjejer är byten som du kan råna på gatan och göra vad du vill med. Det finns ingen som skyddar dem.

En 33-årig misstänkt förövare, Wisam BB, har enligt Der Spiegel anklagats för fyra extremt allvarliga våldtäkter, och hans offer är så traumatiserade av vad han anklagas för att ha gjort mot dem att han måste föras till ett annat rum. , när de ska vittna.

I två fall är det två unga kvinnor i åldrarna 19 och 21 som med en månads mellanrum har bevakats av 33-åringen och hans vänner på natten medan de var på väg hem och tvingas in i hans skåpbil och våldtogs av flera personer.

I två andra fall anklagas 33-åringen för att ha våldtagit två kvinnor i sin lägenhet 2018 och 2019. Det yngsta av offren var 14 år gammal, skriver Der Spiegel.

Våldtäktsfallet understryker den grymma verkligheten i Berlin, där 210 ’extremt förödmjukande våldtäkter’ eller gruppvåldtäkter har rapporterats på bara fyra månader – från mars till juli i år – ifølge Der Spiegel,.

När män beter sig så är det för att det inte har några konsekvenser. Inte konsekvenser som respekteras. Tyska domstolar och tyska fängelser skapar ingen rädsla. Eftersom avskräckande inte är syftet med tysk straffvård. Det har övergivits eftersom det var okiviliserat. När barbarismen igen meddelar sin ankomst är man försvarslös.

Var är feministerna? Var är männen?

Mitt på natten i januari såg den 33-årige mannen, hans lillebror och en tredje ännu okänd förövare till en 19-årig kvinna på gatorna i Berlin, enligt Der Spiegel. De strypte henne och lyfte upp henne i skåpbilen, där två män våldtog henne.

Sedan tog de henne till en lägenhet där de våldtog henne igen. Om hon inte gjorde rättvisa hotade de att ta in ytterligare sex män för att hjälpa dem. Sammantaget misshandlade de henne i fyra timmar innan de körde henne till Charlottenburg-distriktet i Berlin och lämnade henne där.

Mindre än en månad senare lyfte den 33-årige och tre okända förövare igen en ny kvinna i sin skåpbil, där de våldtog henne i tur och ordning medan hon utsattes för strypningsförsök, skriver Der Spiegel.

Juridiska dokument beskriver hur kvinnan därefter hade så allvarlig andningsbesvär att hon fruktade att dö av den.

Enligt Der Spiegel är den 19-åriga kvinnan som våldtogs i januari nu så traumatiserad att hon inte kan sova på natten och lider av ångest. När hon skulle vittna i domstolen ägde det rum över en videoanslutning medan de anklagade männen leddes in i ett annat rum.

Wisam BB anklagas också för att ha begått ytterligare två våldtäkter i sin lägenhet 2018 och 2019 av en tjej som bara var 14 år för första gången.

Denna brutalitet utspelar sig i Sverige varje dag. Det har redan nått en nivå där det överväldiger rättsväsendet eftersom politiker vägrar att ta ansvar.

Om dessa män ska stoppas måste det antingen ske genom utvisning, eller kvarhållning på obestämd tid, eller till och med mer drastiska åtgärder.

Förr eller senare kommer sådana lösningar att dyka upp.

Hittills har västeuropeiska länder offrat sina kvinnor.

 

 

Ækel voldtægtssag ryster tyskerne: Unge kvinder blev hevet ind i varevogn midt om natten