Nyheter

Mose Haregot grundade företaget Society Icon och har hyllats för sitt entreprenörskap. Nu har dömts för en våldtäkt på sin bäste väns flickvän.

Det var den 27 januari som Mose Haregot firade sin födelsedag med en ordentlig festkväll med vänner.

Mose Haregot drog med sig kvinnan till en uteservering i centrala Stockholm där han förgrep sig på henne. I förundersökningen berättar kvinnan att Mose Haregot knäppte upp sina byxor, blottade sitt könsorgan och skrek ”kom hit och sug min kuk”. Han tog tag om kvinnans axlar och bröst och knuffade in henne i en vägg, slet i hennes hår och tryckte ner henne på marken så att hon hamnade på knä, enligt domen. I förhör berättar kvinnan hur  höll Mose Haregot  ett grepp om hennes hår samtidigt som han tryckte in sin penis i hennes mun och hals och drog hennes huvud fram och tillbaka.

Mose Haregot slog han henne upprepade gånger i ansiktet, vilket kvinnan berättar orsakade smärta.

– Din lilla hora, sug min kuk, skrek Mose Haregot under våldtäkten, enligt kvinnan.

Vid flera tillfällen sa hon tydligt och högt ”nej vad håller du på med, sluta” men han struntade i det. Hon hade tårar i ögonen och skakade. Hon sa ”aj” när han slog henne. Mosye Haregot försvarade sig med att det var kvinnan som hade tagit initiativ till sexet. Att hon blev blåslagen i ansiktet berodde på att hon ”började spela charader” så han var tvingen att ge henne ”en lavett”.

Efter detta slet Mosye med sig kvinnan ut i en park där han försökte fortsätta våldtäkten.
Hon berättar hur Mosye höll i henne jättehårt och puttade ner henne på rygg. Hon beskriver i förhör hur han la sig över henne och hon fick svårt att andas på grund av tyngden.

Här avbryts våldtäkten av två män som ingriper och de försöker putta bort Mosye. Som svarar männen genom att skrika:

– Jag vill bara knulla låt mig vara.

Tingsrätten anser att kvinnans berättelse är både trovärdig och tillförlitlig medan hans innehåller ”flera svårförklarliga moment och motsägelser”. Det fanns också annan bevisning i form av vittnen, övervakningsfilmer, fotografier och journalutdrag som bekräftade hennes berättelse. Mosye Haregot säger också i förhör kvinnan haft gruppsex tidigare och Mosye antyder att kvinnan ska ha stulit pengar av en nära släkting.

Stockholms tingsrätt dömer Mosye Haregot till 3 år och 6 månaders fängelse för våldtäkt och narkotikabrott.

Efter domen har Society Icon ansökt om konkurs.

Stockholms tingsrätt: B 1406-23