Nyheter

Torsdagen den 18 augusti ställde Sverigedemokraterna till med en folkfest på Medborgarplatsen i Stockholm.  Partiledaren Jimmie Åkesson (SD) och EU-parlamentarikern Jessica Stegrud (SD) är ute på turne tillsammans  och kommer att besöka flera städer i Sverige ända fram till valdagen.  Vänsteranhängare försökte störa ut folkfesten och de attackerade en kvinna med invandrarbakgrund. 

Trots högljudda störningar från vänsteranhängare så fick Åkesson och Jessica till en ordentlig folkfest på Medborgarplatsen tillsammans med artisten Dansbandskungen. Vänsterpartiets anhängare gjorde vad dom kunde för att störa folkfesten genom att sjunga falskt och klappa i otakt med varandra. 

När deras ljudliga störningar inte påverkade publiken eller partiledaren så gav dom sig till slut på publiken. Två män som under kvällen försökte störa ut mötet tappade till slut tålamodet och gav sig efter en kvinna med mörkare hud än dom själva. 

Kvinnan som blev överfallen ombads efter en stund att lämna platsen och de två männen som attackerade kvinnan fick stanna kvar och fortsätta med sina mötesstörningar under övervakning av ordningsvakter och poliser. 

Orsaken till attacken mot kvinnan ska vara att hon slet en kränkande lapp ur handen på en av männen. Detta är dock inte hela bilden. Enligt vittnen på plats så hade de två vänstermännen flera gånger tidigare under folkfesten trakasserat kvinnan och skrikit rasistiska och nedsättande okvädesord mot henne. 

Vittnet berättar att mannen med grått hår skrikit åt kvinnan att åka hem. Kvinnan ska då ha svarat att hon var svensk. Varpå mannen skrek tillbaks att hon inte var svensk eftersom hon var en ”jävla asiat”.

Se film nedan på attacken:

Mannen i gul skjorta och grått hår avläggandes senare av polisen då han var hotfull och trakasserade människor i publiken.

Folkfesten kommer att fortsätta fram till valet i följande städer:

 • 9/8: Karlstad, Stora torget.
 • 21/8: Kalmar, Larmtorget.
 • 22/8: Helsingborg, Sundstorget.
 • 23/8: Gävle, Stortorget.
 • 24/8: Sundsvall, Stora torget.
 • 26/8: Halmstad, Stora torg.
 • 29/8: Jönköping, Rådhusparken.
 • 30/8: Örebro, Sveaparken.
 • 31/8: Göteborg, Götaplatsen.
 • 1/9: Falun, Stora torget.
 • 6/9: Norrköping, Tyska torget.
 • 7/9: Västerås, Stora torget.

Folkfesterna äger rum mellan 18:00-20:00.