Nyheter

En 27-årig kvinna döms för att ha utpressat riksdagsmannen Kjell Jansson (M) på 65.000 kronor efter att han betalat för sex. Hon döms till skyddstillsyn med samhällstjänst. Hon ska också betala tillbaka de pengar hon fått genom utpressningen.

Enligt domen så har kvinnan har pressat Jansson på pengar genom att hota om att polisanmäla honom för sexköp. Hon har även hotat om att sprida bilder av sexuell natur, skriver tingsrätten.

Moderaten träffade två kvinnor under en krogkväll i december 2022. De tog sällskap till hans riksdagslägenhet i Stockholm där de hade sex. En av kvinnorna tog också en bild på Jansson när han utförde oralsex på den andra kvinnan.

Några dagar efter samlaget hörde kvinnan av sig till Jansson och påstod att han hade köpt sex av henne och hennes väninna – och att de nu ville ha betalt.

Jansson svarade att samlaget skett med samtycke, och kallade deras chattkonversation för en ”ren utpressning”. Kvinnan ska därefter ha hotat Kjell Jansson med att sprida bilder från deras natt tillsammans.

”Då utpressar jag dig ordentligt. Inte på tusenlappar. Och du säger ren utpressning så jag blir nyfiken på att göra en utpressning nu på riktigt.”

Till slut följde Kjell Jansson med kvinnan till en klinik för plastikkirurgi och betalade för hennes bröstförstoring. Men kvinnan var inte nöjd med detta utan fortsatte att utpressa Jansson på pengar för körkortslektioner och

Efteråt gav Jansson en av kvinnorna 5 000 kronor. Han hävdar själv i förhör att pengarna var till taxi och hyran.

– Jag har tidigare hjälpt andra kvinnor med hyran, men då har jag bara fått en kram och så har allt varit klart, säger han i förhör.

Stockholms tingsrätt Mål: B 2798-23