Nyheter

5 maj 2022 påträffades en rysk kvinna svårt knivskuren på taket till ett hotell i Västra Hamnen i Malmö.  Nu döms en invandrare till 16 års fängelse och utvisas på livstid.

Mannen hade tagit kontakt med kvinnan för att köpa sexuella tjänster av henne. De två möttes på ett hotell i Malmö. Mannen hade önskemål om sexuella handlingar som kvinnan nekade till. Då gick mannen till attack mot henne. Han skar henne över halsen och stack henne i bröstet flera gånger med en kniv. Efter attacken flydde mannen ut genom balkongen.

Kvinnan var svårt skadad och kunde inte skrika eller göra några ljud ifrån sig. Ett par kvinnor som hade en fikapaus såg kvinnan som låg på taket och kontaktade ambulans som snabbt var på plats.

I juni greps en 23-årig afghan av polisens insatsstyrka på en mindre ort i Småland. Enligt åtalet tros han ha avsikt att köpa sex av kvinnan innan han attackerade henne. Tingsrätten har konstaterat att den bevisning som åberopats till stöd för åtalet gör att det är ställt bortom rimligt tvivel att 23-åringen är gärningsmannen.

Hans fingeravtryck har påträffats på dörren till hotellrummet och hans DNA har även säkrats inne på hotellrummet där kvinnan överfölls. Det finns även annan bevisning som är besvärande för mannen. Han döms därför för mordförsök.

Enligt tingsrätten har brottet ett mycket högt straffvärde och fängelsestraffets längd bestäms därför till 16 år. Mannen ska också betala skadestånd till kvinnan med 520.320 kronor. Han ska också utvisas ur Sverige med förbud att någonsin återvända hit.