Nyheter

Fem tonåringar åtalas i Malmö Tingsrätt för n brutal gruppvåldtäkt som skedde vid en lekplats i Malmö. Enligt åtalet har de fem, alla mellan 15 och 18 år gamla, tillsammans våldtagit en kvinna och utsatt henne för förnedring slag och stryptag. Gruppvåldtäkten inträffade22 oktober, enligt åtalet som i dag lämnats in till Malmö tingsrätt.

De fem tonåringarna ska tillsammans tagit kontakt med en kvinna för att sedan våldta henne vid en lekplats i Kungsparken i Malmö. I samband med våldtäkten ska tonåringarna ha hållit fast kvinnan och utsatt henne för förnedring, slag och stryptag. Den yngste av gossarna hade precis fyllt 15 år.

Våldtäkten upptäcktes av en polispatrull i parken och flera av de nu åtalade tonåringarna greps på plats.

– Utan att säga för mycket så kan man säga att det är ett himla bra polisarbete som gör att det här brottet uppdagas, har Mattias Sigfridsson, biträdande chef för polisområde Malmö, tidigare berättat.
Fyra av tonåringarna kunde gripas på plats, den femte några timmar senare. De fem misstänkta har suttit häktade sedan händelsen och åtalades under fredagen för grov våldtäkt.

Enligt åtalet finns det bevis mot de unga männen i form av övervakningsbilder och en kriminalteknisk undersökning som visar att kvinnans DNA hittats på flera av de åtalade tonåringarna. Fyra av de fem tonåringarna nekar till brott. Den femte erkänner vissa delar av händelseförloppet men förnekar brott.