Nyheter

I somras den 7 juli i år hittades en svårt skadad 9-årig flicka i ett skogsparti på Morö Backe i Skellefteå. Flickan hade lämnat fritids på eftermiddagen men kom aldrig hem. Hon hittades ett par timmar senare, svårt skadad.

I förhören i polisutredningen kring mordförsöket på den 9-åriga flickan berättar den etiopiske 15-åringen själv om hur han överföll flickan

I förhör som polisen gjort så framkommer det att den etiopiske 15-åringen slog henne på ryggen med en pinne och att han slog henne i ansiktet med handen.
– Jag bara slog och slog så där, ( han visar med handen).
Han fortsätter:
– Och sen kunde inte andas och så gick därifrån.

Vidare i förhöret som finns i förundersökningen så berättar han hur han att när han rörde vid flickan så kunde hon inte röra sig. Han berättar hur han försökte strypa flickan med ett par skosnören.
På frågan om varför svarar han:
– Eh, jag vet inte.
Han säger att det inte känns bra att tänka på det han gjorde.
– Jag ångrade mig det inte bra alltså att försöka döda någon.

Enligt Expressen så pratade den etiopiske 15-åringen med polisen när de kom till platsen. Han berättar för poliserna att han hittat den 9-åriga flickan när han kissade i skogen. En av poliserna noterar ett sår på pojken högra smalben. Poliserna beslutar att hålla 15-åringen under uppsikt.

Senare på kvällen ringer pojkens pappa till polisen för att berätta att sonen erkänt att han begått brottet.

Flickan har inte kunnat höras i utredningen på grund av sina svåra skador. I utredningen framgår det att den 9-åriga flickan utsattes för mycket grovt våld som bland annat orsakade hjärnskador av syrebristen. Det rör sig om livshotande skador som kommer att leda till bestående men.