Nyheter

Två män i 20-årsåldern hittades skjutna i Haninge på fredagskvällen. En av männen har avlidit av sina skador. Polisen har inlett en utredning om mord och mordförsök.

Det var strax efter 23-tiden på fredagskvällen som man fann 2 skottskadade män i Handen i Haninge, söder om Stockholm. Strax efter 23 på fredagskvällen.

– När poliserna kommer till platsen talar de om att minst två personer är skadade och en har man påbörjat livräddande åtgärder på. Det arbetet har tagits över av ambulanspersonal, berättar polisens presstalesperson Towe Hägg.

Senare under natten rapporterar polisen att en av männen avlidit. Enligt polisen så har de anhöriga blivit underrättade. Polisen spärrade under natten av platsen och inledde en teknisk undersökning och förhörde vittnen. Polisen vill inte uppge om det kan finnas kopplingar till tidigare skjutningar eller gängbrottslighet.

– Det är ingen uppgift jag har. Det är sekretessbelagda register och så där, men som alltid tittar man på likheter och olikheter med andra förundersökningar, säger Hägg till Aftonbladet.

Ingen person är gripen.