Nyheter

I somras den 7 juli i år hittades en svårt skadad 9-årig flicka i ett skogsparti på Morö Backe i Skellefteå. Flickan misshandlades svårt och våldtogs. En ung man från Etiopien är nu åtalad. I dag erkände 15-åringen via sin advokat att han våldtagit flickan.

Efter den bevisning som lagts fram under rättegången, har den etiopiske ynglingen nuändrat sin inställning till åtalspunkten grov våldtäkt mot barn, som han inledningsvis nekade till.

– Det finns delar i händelseförloppet som han inte erkänner, men vi accepterar nu rubriceringen, säger pojkens försvarsadvokat Jens Nyström till SVT.
15-åringen nekar till mordförsök då han menar att det aldrig funnits uppsåt att döda flickan. Däremot accepteras rubriceringen synnerligen grov misshandel.

Rättegången är tillfälligt pausad, då tingsrätten i Skellefteå ska ta ställning till om pojken ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning eller inte.

Sju dagar före överfallet på den nioåriga flickan på Morö Backe i Skellefteå i somras beviljades pojken ett permanent uppehållstillstånd av Migrationsverket och kan därför inte utvisas.