Nyheter

Den 20-åriga kvinna som sitter häktad misstänkt för mordet på Tove medger nu att Tove dog i hennes lägenhet efter ett bråk.

Fram tills nyligen har den 20-åriga kvinnan nekat till all inblandning i mordet på Tove. Men i samband med omhäktningen i dag gav hon för första gången något slags medgivande till omständigheterna och en förklaring till vad som hänt i lägenheten under mordnatten.

Den 20-åriga kvinnan nekar fortfarande till misstanken om mord, men medger nu att Tove dog i hennes lägenhet.

– Att målsäganden dog var dock aldrig meningen. Det var en tragisk olyckshändelse och min klient har nu i polisförhör berättat vad som hände. Min klient har vidgått att det varit någon form av misshandelsbrott och det var olyckliga omständigheter som gjorde att målsäganden dog, säger kvinnans advokat Clea Sangborn till Aftonbladet.

Det var kvällen den 15 oktober ifjol som 21-åriga Tove försvann.  De två unga kvinnor som sitter häktade sågs tillsammans med Tove på klubben Nöjet i Vetlanda. Där ska det ha uppstått ett bråk mellan Tove och den 20-åriga misstänkta kvinnan. Efter att klubben stängde ska kvinnorna och Tove ha mötts upp utanför Nöjet. De bestämde sig för att gå hem till den 20-åriga kvinnans lägenhet och reda ut bråket.  Efter detta försvann Tove spårlöst och 17 dagar efter försvinnandes hittades Toves kropp i skogen av polis.

20-åringen har tidigare i förhör sagt att hon och Tove där blev sams. Sedan lämnade Tove lägenheten. Nu ger alltså den misstänkta 20-åriga kvinnan vissa medgivanden om omständigheterna kring Toves död.