Nyheter

Det var den 16 oktober som 21-åriga Tove anmäldes som försvunnen efter en utekväll i Vetlanda. Redan en dag senare greps två unga kvinnor, en 18- och 20-åringen misstänkta för inblandning i försvinnandet.

Nu åtalas de två kvinnorna för mordet på Tove, 21. Enligt åklagaren ströp de Tove till döds och sedan försökte de två kvinnorna att tända eld på hennes kropp. Enligt förundersökningen ska den 20-åriga kvinnan återvänt till platsen och försökt elda upp kroppen.

Länge saknades kroppen och de två kvinnorna vägrade att berätta vad som hade hänt. Två veckor efter gripandet, hittades Toves kropp i ett skogsområde utanför Vetlanda. 18-åringen berättar i förhört hon hjälpt till att gömma kroppen, tillsammans med 20-åringen.

Tove, 21, försvann efter en utekväll i Vetlanda. Nu åtalas två unga kvinnor för mordet.

Både 18-åringen och 20-åringen åtalas för mord och brott mot griftefriden.

– Utredningen talar för att den avlidna 21-åringen och den misstänkta 20-åringen haft en konfliktfylld relation, men något närmare motiv har inte kunnat klarläggas, säger senior åklagare Adam Rullman i ett pressmeddelande.

Enligt åtalet har kvinnorna tillsammans dödat Tove genom att kväva henne. 20-åringen har suttit på Tove och tagit strypgrepp på henne samtidigt som 18-åringen har hållit fast hennes armar. Enligt åklagare har kvinnorna agerat gemensamt och i samförstånd.

20-åringen erkänner brott mot griftefriden men nekar till mordanklagelserna.