Nyheter

De två unga kvinnor som är misstänkta för mordet på Tove omhäktas nu och åklagaren har begärt dag förlängd åtalstid. Detta då man misstänker kvinnorna för fler andra brott, rapporterar Vetlanda Posten.

Sedan oktober har två kvinnor, 20 och 18 år gamla suttit häktade misstänkta för delaktighet i Toves försvinnande och död. Till en början var de två kvinnorna misstänkta för människorov men efter att kroppen av Tove hittats i terrängen så delgavs de två misstänkta kvinnorna och misstanke om mord och gravfridsbrott.

I samband med att åklagare Adam Rullman begär förlängd åtalstid vill han också att häktningen ska omfatta de nytillkomna brotten. Den ena kvinnan begärs häktad misstänkt för mord medan den andra kvinnan begärs häktad för mord, gravfridsbrott och människorov. Orsaken till åtalsförlängningen är enligt Vetlanda Posten att förundersökningen inte kan slutföras inom tid då den tekniska undersökningen ännu inte är klar.

21-åriga Tove försvann efter en utekväll i Vetlanda i mitten av oktober. Kort därefter anhölls två jämnåriga kvinnor. Den 2 november hittades Tove död i en skog utanför Vetlanda.

De båda kvinnorna nekar till brott.