Notiser

Flera ambulanser har larmats till Burgårdens gymnasieskola efter att två personer blivit påkörda. En omfattande polisinsats pågår i centrala Göteborg, rapporterar GP.  Två personer är gripna på Hisingen efter en biljakt, rapporterar polisen.

De två drabbade är pojkar, födda -05 och -06, oklart skadeläge. En av de skadade har förts till barnakuten på Östra sjukhuset. Den andra har körts till Sahlgrenska sjukhuset. Polisen kommer att åka till respektive sjukhus för att kunna höra de skadade så fort det finns möjlighet.

Enligt polisens presstalesperson Thomas Fuxborgs så ska det ha varit någon form av bråk utanför skolan. Några personer  ska sen ha gått och hämtat en bil och sedan kört på de här personerna. Föraren har enligt polisen avvikit från platsen.

Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mordförsök.

 Brottsplatsen är avspärrad. Exakt hur många patruller som är på plats kan jag inte svara på, säger Thomas Fuxborg.

Räddningstjänsten är på plats med flera enheter och assisterar polis och ambulans.

Enligt polisen har den misstänkta bilen stannats vid Balladgatan/Folkvisegatan efter en biljakt och två personer  ska ha försökt att avvika från platsen. Polisen uppger att man i nuläget är osäkra på hur många människor som befunnits sig i bilen.

Två personer har gripits efter att de sprungit från bilen. För närvarande finns inga uppgifter kring om de skadade eller misstänkta är kopplade till skolan.

De två påkörda pojkarna är i tonårsåldern och har förts till sjukhus med oklart skadeläge. Polisen har inlett en förundersökning om grov misshandel.

Polisen har på eftermiddagen gripit tre personer med anledning av händelsen. De tre gripna är 18, 19 samt 25 år gamla och kända av polisen sedan tidigare.

Enligt polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr är det kopplat till den kriminella gängmiljön i Göteborg.