Nyheter

Klockan 15.20 fick polisen larmen larm om skottlossning i Enskede, söder om Stockholm. En stor polisinsats pågick under dagen med polisens piketstyrka och hundpatrull i området.

– Vi har inte hittat någon skadad person, men kan konstatera att det inträffat en skottlossning och utreder händelsen som mordförsök, säger polisens presstalesperson Helena Boström Thomas.

Enligt uppgifter till Aftonbladet sköt gärningsmännen mot en person som visade sig vara fel måltavla. Mannen ska ha varit lik det tilltänkta offret. Mannen lyckades undkomma skotten. Enligt uppgifter till Aftonbladet lämnade en bil Enskede efter skottlossningen. Efter en biljakt fick polisen stopp på bilen på E4:an norr om Stockholm. Då grep polisen tre personer. Enligt uppgifter till Aftonbladet är två av de gripna pojkar i yngre tonåren, och en är en man i 20-årsåldern.

Enligt Aftonbladet så fann polisen automatvapen i bilen.