Nyheter

En skottlossning har ägt rum på Kungsholmen i centrala Stockholm. Polisen har gripit en ung person i samband med händelsen. En individ har fått lindriga skador av glassplitter. Enligt vittnen skedde gripandet på tunnelbanestationen Rådhuset. Polisen misstänker att händelsen kan vara kopplad till ett mordförsök på Kungsholmen som inträffade i måndags.

Polisen fick larm om skottlossningen på förmiddagen, riktad mot en företagslokal i centrala Stockholm. Uppgifter tyder på att måndagens misstänkta mordförsök och dagens skottlossning kan ha ett samband.

Den unga man som greps idag tros vara inblandad i måndagens incident, som polisen betraktar som ett misslyckat attentat. Mannen ska ha knackat på ett företag, riktat ett vapen mot en person som öppnade dörren, men vapnet klickade och inga skott avlossades. Den unge mannen flydde då från platsen och tappade vapnet under sin flykt.

Foto: Roger Sahlström

Polisen har upprättat avspärrningar i området för att säkra spår och genomföra en teknisk undersökning.

Skjutningen kan enligt uppgifter vara kopplad till en skottlossning i Salem för några veckor sedan, men polisen utreder även andra möjliga kopplingar till kriminella nätverk. Polisen vill inte kommentera dessa uppgifter vidare.

Boende på Kungsholmen är rejält upprörda och förbipasserande på platsen uttrycker en ilska och sorg över att det nu skjuts på Kungsholmen.