Nyheter

En skottlossning inträffade vid Vårberg centrum i södra Stockholm på onsdagskvällen, där en tonårspojke hittades allvarligt skadad och fördes till sjukhus. Polisen larmades klockan 20.27 och har nu inlett en utredning om mordförsök.

Polisens talesperson, Ola Österling, bekräftar att skjutningen ägde rum utomhus och en bit från platsen där offret påträffades. Vittnen uppger att de hörde flera höga smällar, vilket bedöms vara skottlossning. Enligt uppgifter till media ska den skottskadade pojken ha ropat att han blivit skjuten.

Polisen arbetar för närvarande med att säkra brottsplatsen och utreder händelsen för att fastställa om den har någon koppling till den gängkriminella miljön eller den ökande våldsvågen i Stockholmsområdet.

Enligt senare rapporter har en misstänkt gärningsman gripits för inblandning i skjutningen. Personen frihetsberövades på T-centralen i Stockholm, och bilder från platsen visar stora avspärrningar. Polisen har även gripit ytterligare två personer under natten som misstänks vara involverade i mordförsöket i Vårberg. Totalt är nu tre personer anhållna i samband med händelsen.

Polisen kommer att genomföra förhör med de gripna och fortsätta utredningen för att klargöra omständigheterna kring skottlossningen och identifiera eventuella ytterligare inblandade.