Nyheter

Det har varit en orolig natt i Stockholm med flera skjutningar. Inom loppet av tio minuter avlossades skott mot två olika lägenhetsdörrar – en i Farsta och en i Husby.

– Vi har inlett en förundersökning om försök till mord och grovt vapenbrott, säger Andreas Dahlin, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Det var strax efter klockan tre på natten som larmen kom till polisen om skottlossning i Farsta. Inringare hade hört höga smällar inne i trapphuset. På plats kunde polisen konstatera att någon skjutit mot en lägenhetsdörr.

– Ingen person har skadats, men vi har inlett en förundersökning om försök till mord och grovt vapenbrott, berättar Andreas Dahlin, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

– Tekniker är på väg. Vi är där och samtalar med vittnen och har spärrat av en yta som ska undersökas, säger Andreas Dahlin.

Tio minuter efter att larmet om skottlossning i Farsta kom ytterligare ett larm om skottlossning. Denna gång har flera skott avlossats mot en lägenhet i Husby.

– Kvart över tre begav sig en misstänkt gärningsman in i ett trapphus och avlossat flertal skott. Därefter har personen lämnat platsen, säger Ola Österling, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Enligt polisen är för tidigt att säga om skjutningen har någon koppling till tidigare skjutningar i Stockholmsområdet.

Polisen utreder mordförsök och ingen person kom till skada.

Läs också

-
-
-
-