Nyheter

Under natten har det skjutits på flera platser i Sverige.

Det var vid 02-tiden under natten som polisen i Mölndal larmades efter höga smällar och krossat glass. I samband med skottlossningen har en bil snabbt lämnat platsen. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

Inga personer ska ha skadats i samband med händelsen och det finns i nuläget ingen misstänkt.

Sent på onsdagen avlossades skott mot ett flerfamiljshus i Veberöd i Lunds kommun.

– Vi fick in ett larm klockan 22.45 efter att en boende noterat att något, som kunde vara ett skott, gått igenom en glasruta. När vi varit på plats kunde vi konstatera att det rörde sig om en skottlossning, säger Peter Martin, vakthavande befäl hos polisen.

Ingen person skadades i skottlossningen och ingen person är frihetsberövad eller misstänkt.

Det rubricerar som försök till mord och grovt vapenbrott.