En tonåring har förts till sjukhus med allvarliga skador efter en skjutning i Bagarmossen, södra Stockholm. Tidigt på onsdagsmorgonen meddelade polisen att han avlidit av sina skador. Samtidigt hittades ytterligare en skottskadad man i Stockholmsområdet under natten.

Larmet om skjutningen i Bagarmossen inkom klockan 23.23, och den första polispatrullen anlände några minuter senare. De fann en svårt skadad man som redan hade fått första hjälpen av förbipasserande. – Människor som hörde skotten sprang fram och påbörjade hjärt- och lungräddning, säger Daniel Wikdahl, polisens presstalesperson i Stockholm.

Den skadade tonåringen fördes med ambulans till sjukhus, men avled tidigt på onsdagsmorgonen. Det är ännu oklart om han hade kopplingar till kriminella gäng. – Det kan jag inte svara på i nuläget. Det är något vi måste utreda, säger Daniel Wikdahl. Platsen för skjutningen är fortfarande avspärrad och tekniker arbetar på platsen. Polisen har även sökt efter gärningsmän med helikopter och hundar, men ingen har gripits.

Vid klockan 01.18 kom nästa larm om skottlossning, denna gång i Åkersberga norr om Stockholm. – En man skottskadades och fördes till sjukhus med ambulanshelikopter. Skjutningen verkar ha ägt rum inomhus, säger Wikdahl. Den skadade mannen, som är i 35-årsåldern, var vid medvetande när han fördes till sjukhus. En bostad i området är avspärrad och polisen har kunnat prata med mannen. På onsdagsmorgonen meddelades att hans skador inte bedöms som livshotande.

I samband med denna insats greps en man, misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott.

En tidigare skottlossning ägde rum i Bagarmossen i söndags kväll, där ingen skadades men flera personer sågs springa från platsen. – Utredningen är i ett tidigt skede, men självklart är den tidigare skottlossningen av stort intresse. Vi får se om det finns något samband, säger Wikdahl.