Nyheter

En skottlossning har inträffat på Bäckby i Västerås. Enligt uppgifter så rör det sig om en man i 20-års åldern som skadats allvarligt.  Enligt polisen så är mannen förd till sjukhus. Misstänkta gärningspersoner jagas, bland annat med polishelikopter.

Uppdatering:
Den man som sköts i Västerås har avlidit av sina skador berättar polisen.

I Stockholm har det skett två skottlossningar. Polisen utreder eventuellt samband mellan dom. Enligt uppgifter så har det skjutits i bostadsområde i Fittja i Botkyrka och i Flemingsberg, söder om Stockholm. Larmen från Botkyrka komm vid ca 18.30 på söndagskvällen.

– Skott har avlossats mot ett bostadshus i Fittja, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson hos Stockholmspolisen.

Enligt polisens presstjänst så befinner det sig just nu flera patruller på plats i Fittja. Polisen söker just nu efter en gärningsman som enligt presstjänsten ska ha flytt på en elsparkcykel

Ett stort antal polispatruller finns på plats i Fittja. Ett område har spärrats av och man söker efter en gärningsman, bland annat med hund.

– En eller flera personer avvek från platsen. Det finns uppgifter om att de ska ha varit maskerade. Ingen person är påträffad skadad, säger Anders Bryngelsson. Ärendet utreds som försök till mord, berättar Bryngelsson.

Under tiden som en insats pågick i Fittja fick polisen larm om en annan skottlossning. Denna gången i Flemingsberg.
Enligt Aftonbladet så har flera skott avlossats vid en gångbro mot ett gäng yngre personer.

Ingen är gripen och polisen har en stor insats på plats. Gångbron där skotten avlossades är avspärrad.

Polisen har rubricerat ärendet som försök till mord.