Nyheter

Det har varit en extremt orolig natt i Sverige med skjutningar och explosioner. Stora materiella skador och flera döda. Gängkriget blir allt med våldsammare.

En ung musiker avrättades med flera skott i Fruängen på en idrottsplats. Enligt polisen cirkulerar det en video där man ser hur den unge mannen skjuts med flera skott. Det var vid 18.43-tiden som larmet kom till Stockholmspolisen om skottlossning vid Mälarhöjdens idrottsplats i Fruängen i södra Stockholm. När polisen kom till idrottsplatsen hittade de en skottskadad man, vars liv inte gick att rädda. Barn och fritidsledare tog skydd i omkringliggande skyddsrum.

Ingen person har gripits. Polisen söker nu efter en eller flera gärningspersoner. Vid 23-tiden på kvällen gick polisen ut med att man söker efter en grå Toyota RAV4 med tonade rutor, och uppmanar alla som sett bilen att kontakta dem.

Strax före midnatt sköts det igen i Stockholmsområdet. Denna gången i i Jordbro, söder om Stockholm. En man person är avliden och en är skadad. Tre män i 20-årsåldern har gripits, misstänkta för mord och mordförsök, enligt Per Fahlström, presstalesperson hos polisen.

– Vi har haft stora insatser ute under natten. Vi har stoppat bilar och kontrollerat personer och tre män i 20-årsåldern har gripits. Vi utesluter inte att det kommer fler gripanden, sa Per Fahlström.

– Vi undersöker givetvis kopplingar till andra dåd i närtid, men det är för tidigt att med säkerhet slå fast något, säger Per Fahlström.

I Gävle avlossades det flera skott. Kring midnatt fick polisen larm om flera smällar. När polisen anländer till platsen finner man tomhylsor. Polisen har inga uppgifter om skadade. Den misstänkta brottsplatsen undersöks och en förundersökning om misstanke om grovt vapenbrott har inletts, uppger polisen.

Kring 03:45 kom larm om en explosion i Storvreta i Uppsala. Räddningspersonal från tre stationer, sammanlagt sex enheter, har åkt till platsen. Även polis och ambulans är på plats. Enligt flera medier så har det varit en kraftig explosion och Expressen beskriver situationen som hysterisk och flera ambulanser ska ha lämnat platsen med skadade.

Expressen skriver att minst ett hus fått fasaden helt förstörd och omkringliggande fastigheter har fått fönster utblåsta.

Räddningspersonal från tre stationer, sammanlagt sex enheter, har åkt till platsen. Även polis och ambulans är på plats.

– Vi är framme med räddningstjänst på plats, säger Agneta Gustafsson vid SOS Alarm.

Ett vittne till Aftonbladet berättar att två hus har stora skador och fönstren har spräckts på flera hus på gatan, säger ett vittne.

– Det var total förödelse. Hela ytterväggen är borta och grannhuset är också helt demolerat. Vad som orsakat explosionen är än så länge oklart.

En kvinna i 25-årsåldern har dött av de skador hon fick av explosionen.  Det pågår nu en massiv insats på platsen enligt räddningstjänsten och man förväntas vara kvar i många timmar till.

Tidigare i år inträffade en skottlossning i närheten av samma adress. Polisen undersöker om nattens sprängdåd är kopplat till våldsvågen.

– Med tanke på det rådande läget så tittar vi självklart på eventuella kopplingar till tidigare dåd, säger Pelle Vamstad vid polisen.

Har du uppgifter om nattens våldsamheter kontakta polisen.