Nyheter

Två personer skadades  en kraftig explosion  på Lidingö under natten. Enligt rapporter till Aftonbladet hörde invånare ett bankande ljud som pågick i flera minuter precis innan explosionen. Det har nu bekräftats att två personer har gripits i samband med händelsen.

Det första larmet och flera samtal till larmcentralen inkom klockan 03.49. Explosionen var hörbar över stora områden av Lidingö och inträffade i närheten av ett flerfamiljshus i Larsberg.

Adam Alm, ledningsoperatör vid räddningstjänsten, uppgav att explosionen tros ha skett utomhus, en bit från huset. Flera fönsterrutor har krossats i samband med händelsen.

Enligt polisen har två personer skadats.

”De har lindriga skador. Det är oklart om de behöver uppsöka sjukhus”, säger Per Fahlström, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Området där explosionen skedde har avspärrats och Nationella bombskyddet har kallats in för att utföra en undersökning och säkra området.

Per Fahlström beskriver insatsen som omfattande och säger att polisen genomför flera utredningsåtgärder. Det inkluderar att söka efter misstänkta, knacka på dörrar i närliggande fastigheter, och granska övervakningskameror. Dessutom planeras en teknisk undersökning av platsen.

Enligt information till Aftonbladet observerades en maskerad man, klädd i svart, lämna platsen. Kort därefter ingrep polisen mot en taxi där två personer kunde gripas enligt rapporterna.