Nyheter

En kvinna och ett barn har skjutits i Eskilstuna.Polisen har en stor insats och jagar misstänkta.

Polisen larmades till Årby, Eskilstuna – om en pågående skottlossningen klockan 19.23 på fredagen. En kvinna och ett litet barn på en lekplats i bostadsområdet träffades.

– Vi har två konstaterade brottsoffer. De är förda till sjukhus, säger Johnny Gustavsson, polisens presstalesperson.

Enligt polisen har varken barnet eller kvinnan livshotande skador. En stor polisinsats är inledd i Eskilstunaområdet. Bland annat hundpatruller och drönare har använts i sökarbetet efter misstänkta.

– Det är oklart hur många gärningspersoner det är, om det är en eller flera. Vi säkrar brottsplatsen, förhör vittnen, letar efter spår och har gjort en större avspärrning, säger Johnny Gustavsson.

Enligt ett vittne så avlossades det minst 15 skott.

Skjutningen klassas som en så kallad särskild händelse, vilket innebär att polisen bland annat kan kalla in extra resurser.

– När barn blir inblandade har man passerat en gräns, säger polisens RLC-befäl Tobias Sundström.

Ingen personen har ännu gripits efter fredagens skjutning.

Skadeläget för kvinnan och barnet är okänt, enligt Aftonbladet de ska inte ha ådragit sig livshotande skador. Polisen hoppas att omständigheterna ska göra att vittnen vågar träda fram.

– Det berör mig mig personligen väldigt illa. När barn blir inblandade har man passerat en gräns. Folk köper inte sånt här. Det kanske kan göra att någon väljer att prata med oss som gör att vi kan gripa gärningspersonerna, säger RLC-befäl Tobias Sundström.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord och grovt vapenbrott.