Nyheter

Ungdomsgäng i Katrineholm kastade sten i huvudet på kvinna – och angrep polis med stenkastning.

På måndagskvällen överföll ett ungdomsgäng en kvinna i 50-årsåldern i Katrineholm. Gänget kastade sten mot kvinnan. Stenkastningen mot kvinnan ska ha varit helt oprovocerad. När polisen anlände till platsen så blev polisen överrösta med sten från ungdomsgänget.

– Hon fick ett jack i bakhuvudet och blödde ganska rejält, säger Laila Eriksson ledningsbefäl polisregion Öst.

Ingen har gripits för den misstänkta misshandeln, dock greps flera av personerna för brott mot polisen och narkotikabrott. Vem som kastade stenar är oklart då polisen har svårt att få något utpekande på vem som kastat stenarna. Det var vid ingripandet mot en av ungdomarna som oroligheterna uppstod. Den omhändertagne motsatte sig gripandet och då attackerade gänget polisen med stenar.

– De behövde då få skydd av en andra polispatrull och de poliserna behöver använda sina batonger, säger säger polisens presstalesperson Johnny Gustavsson.

En person är gripen misstänkt för narkotikabrott och våldsamt motstånd och förgripelse mot tjänsteman och minst tre personer är gripna misstänkta för förgripelse mot tjänsteman. De gripna är i övre tonåren.

Kvinnan fick köras med ambulans till sjukhuset.