Nyheter

I samband med Rasmus Paludans manifestaioner mot islam under påsken förra året uppstod våldsamma korankravaller på flera håll i landet. Mänga har dömts och nu efterlyser polisen fler som var inblandade.

Polisen har nu gått ut med bilder på ett antal individer som de nu efterlyser och vill ha identiteten på. Det gäller 13 person som var aktiva under korankravallerna i Rinkeby.

Tio personer har åtalats för korankravaller och åtta har dömts. Polisen arbetar vidare med ytterligare 30 personer som är misstänkta och som är identifierats sedan tidigare.

– Vi gör ett sista försök att få identitet på ett antal personer som har varit väldigt aktiva under upploppet i Rinkeby, säger Tord Rosberg, kriminalinspektör i LPO Järva.

Personerna ska enligt polisen bland annat ha kastat sten i syfte att skada polisen. Vid de tidigare upploppen under långfredagen menar polisen att stenkastningens syfte var att avbryta Paludans allmänna sammankomst.

– Men det är framförallt vid södra Rinkebygången under eftermiddagen där det kraftigaste våldet mot poliserna sker, säger Tord Rosberg, till Aftonbladet.

Polisen i Rinkeby tror att de dom eftersöker inte är yrkeskriminella.
– Polisen i Rinkeby och Järva har bra koll på de som är kriminella. Hade de förekommit i sådana sammanhang tidigare, hade vi troligtvis känt igen dem, säger Tord Rosberg, till Aftonbladet.