Nyheter

Våldsamma upplopp bröt ut på en Eritreansk festival på Järvafältet på torsdagen. Enligt polisen är flera personer skadade och sju personer är förda till sjukhus.

Eritreaner som är trogna mot regeringen i Eritrea hade en festival på Järvafältet i Stockholm. Festivalen stormades av över 1000 personer som är regimkritiska. Enligt vittnen på plats så hade gruppen med sig påkar och stenar som den använde mot festivalbesökarna. De överföll poliser, besökare och tände eld på flera festivaltält.

– Vi var på plats vid Järvafältet, vid festivalen och arbetade med att avbryta brottsliga handlingar och de som inte följt de anvisningar som getts ut berättar Towe Hägg vid polisen i Stockholm.

Hägg berättar vidare att ingen polis har skadats under insatsen. Vilket var något som flera medier rapporterade om.

Flera konton på Tiktok har lagt upp klipp från händelsen.

@tes..754 #habeshatiktok #eritreantiktok #ethiopian_tik_tok #tigraytiktok #viral #viral #fyp #fy #ብርጌድንሓመዱ #tigray #birgednhamedu #🌿 #dennedagen ♬ original sound – Tesfa🇳🇴

@polisknas ◾️ Flera personer, både privatpersoner och poliser, har skadats och en byggnad har satts i brand. Samma scener utspelade sig i Tyskland när festivalen tog plats. Festivalen är ett sätt för eritreanska regimen att samla in pengar. #järva #järvafältet #stockholm #fördig #fördigsidan #kaos #foryou #foru #sverige #festival #brand #poliser #människor #tiktok #tiktoksverige ♬ originalljud – Polisknas