Nyheter

Efter gårdagens upplopp på Järvafälten Stockholm så har polisen beslutat att dra in det tillstånd som sökts av en grupp demonstranter. Den festival som pågick har fortfarande kvar sitt tillstånd.

Enligt Daniel Wikdahl finns det en fara för allmänheten om de fortsätter.

– Det är mot bakgrund av de svåra ordningsstörningar och det upplopp som var igår, säger Daniel Wikdahl till Aftonbladet.

– Vi ser risk för att det fortsätter på samma vis idag kan vi inte bevilja tillstånd.

Det var under gårdagen som en festival för regimvänliga eritreaner stormades av närmare 1000 motdemonstranter. Närmare 60 personer skadades, varav flera stycken var poliser. Enligt media på plats så överföll motdemonstranterna festivaldeltagarna med påkar och stenar. Flera bilar sattes i brand och det var oroligt i flera timmar under torsdagen.

Polisen rustar nu upp för nya oroligheter och kallar nu in personal för att möta upp eventuella oroligheter. Omkring 180 personer frihetsberövades under gårdagens polisinsatsen men bara en person har gripits, misstänkt för mordbrand.