Nyheter

Under måndagsmorgonen skedde en detonation vid ett ett flerbostadshus i Dalen i Stockholm. Ingen person skadades i samband med detonationen. Två personer är gripna.

– Det är riktat mot en lägenhet och det verkar som det sprängts på en balkong eller en loftgång, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisen.

Enligt vittnen på platsen och polisen så har det skett en detonation mot en dörr och det har slitits upp ett stort hål i dörren.

– Vi har gått in i lägenheten och sökt igenom den och då var det ingen person där. Det har inte heller hittats någon skadad person, säger Daniel Wikdahl.

Under måndagen så kom det besked från polisen att flera personer gripits. I dagsläget vill inte polisen delge information om hur de gripna personerna är inblandade.

På adressen så ska det finns en person skriven med kopplingar till kriminella nätverk. Polisen vill inte bekräfta uppgifterna men säger att det ska undersökas.

– Det kommer att undersökas. Vi vet inte så mycket ännu men vi behandlar det som att det är en del i den våldsvåg vi arbetat med sedan tidigare, säger Daniel Wikdahl.

Händelsen utreds som allmänfarlig ödeläggelse, försök till mord och brott mot lagen om explosiva och brandfarliga varor.

Document träffade en av de boende i området som vaknade av smällen som berättar om hur hon numer upplever Sverige

– Jag kom hit från Finland 1953. Då var allt så fint här i Sverige. Det var så fridfullt, tryggt och lugnt. Jag kommer ihåg hur man kunde gå hem från dans i stan och man var aldrig orolig eller rädd för något.  I dag så känns det som om det är våld överallt.  Här ute i Dalen är det jättefint annars. När sånt här händer så finns tankarna om att emigrera.  Det är för mycket som ör fel i dag i Sverige.

Kvinnan berättar vidare hur hennes bild av Sverige kraftigt försämrats och hon menar att politikerna är svaga och fega som inte vågar tala om varför det skjuts och sprängts.

– Jag säger inte att det är alla invandrare, utan det är den politik som politiker hittat på. Det är inte krigsflyktingar som söker sig hit. Det är kriminella och ta sen de unga som ska växa upp i ett land där man tar in fler och fler människor utan att tänka på att det behövs fler skolor,  helt enkelt mer av allting. Det går ju bara inte ihop detta. Kan vi inte hjälpa dessa unga så är det inte konstigt om de bli kriminella.

– Att vara snäll är bra, men politikerna har förlorat greppet om allting. Jag är så ledsen över vad som hänt med Sverige.