Nyheter

Polisen efterlyser tre personer efter korankravallerna i Örebro. Den 15 april 2022 startade ett upplopp i Örebro med anledning av att den danske politikern Rasmus Paludan skulle hålla ett möte. Nu har polisen har lyckats med identifiera tre män, som polisen vill komma i kontakt med.

De efterlysta heter Ahmad Tibo, Ahmad Al Yousef och Mohamad Al Yousef.

”Det är av stor vikt för polisen att vi får tag på dessa personer”, skriver polisen i sin efterlysning.

Flera personer har dömts för inblandning i koranupploppen i april. Domarna i Tingsrätten överklagades till Hovrätten.

Hovrätten går på Tingsrättens dom och dömer männen till fängelse, men justerar strafflängden. Tre av männen döms till fängelse i fem år, och en döms till fängelse i fyra och ett halvt år. Två av personerna skulle utvisas enligt tingsrätten, men hovrätten anser att de inte skall utvisas. De

De åtalade dömdes i somras för grovt sabotage mot blåljusverksamhet i Örebro tingsrätt. Två dömdes även för våld mot tjänsteman.

Har du sett männen eller vet du var de kan befinna sig? Kontakta polisen på 010-567 31 24.