Nyheter

En ung man har blivit ihjälskjuten i ett skogsområde i Salem. Polisen genomförde en stor insats på platsen och flera personer har arresterats. Enligt uppgifter försvann en person på elsparkcykel efter skottlossningen.

Klockan 22.42 på måndagskvällen fick polisen larm om skott i Salem, sydväst om Stockholm. Ett flertal patruller med hundar sökte omkring bostadsområdet och det närliggande skogsområdet i cirka tio minuter innan de hittade en skadad man. Den unge mannen, i 20-årsåldern, hade blivit skjuten flera gånger i överkroppen. Hans liv gick inte att rädda.

Vid 03-tiden på natten meddelade polisen att mannen hade avlidit av sina skottskador och att en mordutredning inletts.

En omfattande insats pågick under natten med flera patruller och en polishelikopter som sökte i området. Efter skottlossningen ska vittnen ha sett en person försvinna på en elsparkcykel, enligt uppgifter till Aftonbladet. En person som kontrollerades av polisen i samband med händelsen togs in för förhör.

Vid sjutiden på tisdagsmorgonen meddelade polisen att flera personer hade gripits, men de ville inte ge detaljer om hur många eller vilka misstankar det rörde sig om.
– Vi har gripna i ärendet och går inte in på några detaljer i nuläget, säger Helena Boström Tomas, presstalesperson hos polisen i region Stockholm.

Polisen ville inte kommentera åldern på de gripna personerna. Under morgonen fortsatte polisen sitt arbete i området.
– Det är sedvanliga utredningsåtgärder. Det kan handla om dörrknackning och förhör. Självklart försöker man kartlägga både målsägare och gripna för att hitta en motivbild, säger Helena Boström Tomas.