Nyheter

Två poliser har skadats i samband med ett ingripande i Ljusne. En av poliserna är allvarligt skadad. En misstänkt person ska ha försökt ta polisernas vapen.

– Polisen som förts till sjukhus har fått ta emot många smällar och slag, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson på polisregion Mitt.

Det var vid 13-tiden på torsdagen som två poliser ser en bil som rapporterats stulen. Polisen hade då fått tips om att bilen fanns på en innegårdgård.

– Den misstänkte mannen i 40-årsåldern höll på att byta registreringsskyltar på  det misstänkta fordonet när polisen kom till platsen, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson på polisregion Mitt.

När den misstänkte biltjuven placerades i polisbilens baksäte gick han till attack mot poliserna med bett och slag. Mannen försökte ta den ena polisens vapen, men misslyckades, och poliskollegan ryckte in. Då försökte den misstänkte även ta hennes vapen.

– Då gick han till attack mot en av poliserna som blev biten och slagen flera gånger, bland annat mot huvudet. – Han försökte ta vapnen men stoppades av säkerhetsanordningar i pistolhölstren, säger Magnus Jansson Klarin hos polisen.

Polisen som skadades allvarligt fick åka med ambulans till sjukhus. Den andra polisen skadades lindrigt.

Mannen är gripen och misstänkt för mordförsök och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

– Polisen som förts till sjukhus har fått ta emot många smällar och slag, men jag har inte hört något om att det ska vara livshotande. Men med tanke på att mannen försökt tillgripa vapnen så utreds det som försök till mord, säger Magnus Jansson Klarin.