Nyheter

Det pågår polisinsatser på flera länsstyrelser runt om i Sverige. Flera av larmen rör pulverbrev.

19 länsstyrelser mottagit försändelser. Vid 09-tiden inkom det första larmet om misstänkt farligt föremål, till länsstyrelsen i Västerås. Det var en ur personalen som larmade.

– Det är någon form av pulverliknande ämne som kommit i en brevförsändelse. I Västerås pågår just nu en räddningsinsats. Det är runt 3–4 personer som misstänks ha kommit i kontakt med ämnet och som därför ska saneras, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson på polisregion Mitt.

Räddningstjänst, polis och ambulans är på platsen som kommer att spärras av. Även nationella bombskyddet är på väg och ska analysera pulvret.

En dryg timme senare meddelade polisen att ett misstänkt farligt föremål hittats även på länsstyrelsen i Uppsala och polis och räddningstjänst bistår.

I Norrbottens lokal i Luleå tagit emot ett brev med ”sockerliknande pulver”, rapporterar P4 Norrbotten.

Misstänkta föremål har även hittats i länsstyrelsens lokaler i Stockholm, Uppsala, Östergötland, Södermanland, Västerås, Jönköping, Kalmar, Växjö, Blekinge, Halmstad, Dalarna, Västernorrland, Jämtland, Västerbotten, Norrbotten, Jönköping, Örebro och på Gotland.